Yhteistyössä on voimaa myös sisällöntuotannossa

Yhteistyössä on voimaa, sen olemme oppineet jo koulussa: matematiikan tunnilla saimme ratkottua tehtäviä ryhmässä nopeammin kuin olisimme saaneet yksin ja ulkopelejä pelatessamme ratkaisimme erilaisia ongelmia nopeasti tehokkaana ryhmänä. Nykyisessä työelämässä yhteistyö on elimellinen osa toimintatapoja: kun halutaan tarjota asiakkaille laaja-alaisia palveluita, tarvitaan osaamista eri aloilta. Kyky tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa on tärkeä taito, jotta osaamme neuvotella erilaisista ratkaisuista. Kun lyömme viisaat päämme yhteen, saamme tehokkaita, nokkelia ja moniulotteisia ratkaisuja lyhyessä ajassa.

Yksityisyrittäjänä yhteistyö on jopa tärkeämpää kuin suuryrityksissä. Kun toimitaan yksin tai pienessä ryhmässä, on ehdottoman tärkeää luoda suhteita eri toimialoilla työskenteleviin ihmisiin ja erilaisiin asintuntijoihin. Verkostoituminen on myös helppo tapa koota edullista tai ilmaista pohjaa omalle yritykselle jo ennen yritystoiminnan aloittamista.

Sisällöntuotanto on yritystoimintaa, joka pyörii pitkälti erilaisten verkostojen parissa. Alalla järjestetään paljon verkostoitumistapahtumia, joissa tarjoutuu erinomaisia mahdollisuuksia päästä tutustumaan muihin alalla toimiviin. Usein tapahtumat järjestetään pääkaupunkiseudulla, joten kannattaa muistaa varata majoitus helsingissä. Tapahtumissa on usein herkullista tarjottavaa ja juomia, sisällöntuotannon koulutuksia, erilaisten yhteistyötahojen esittelyjä ja mukaan saa usein myös goodie bagit, joissa on erilaisia tuoteuutuuksia.

On myös tärkeää pitää yhteyttä muihin sisällöntuottajiin sekä sosiaalisessa mediassa että sen ulkopuolella. Heidän kauttaa saa usein kuulla alan uusimmista tuulista ja kokemuksia erilaisten yhteistyötahojen kanssa työskentelystä. Voitte perustaa yhdessä sisällöntuottajien piirejä, joissa pidätte yllä yhteishenkeä ja jaatte vinkkejä. Voit saada verkostoistasi myös elineikäisiä ystäviä!

Yhteistyön merkitys yrittäjälle on siis mittaamatonta. Suosittelen osallistumaan rohkeasti erilaisiin verkostoitumistapahtumiin: käteesi saattaa jäädä goodie bagin ja käyntikorttien lisäksi uusia tuttavuuksia, potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja työtilaisuuksia.