Sisusta toimistosi modernisti ja viihtyisästi

Toimistoissa vietetään todella paljon aikaa elämästä ja siksi toimistojen viihtyvyyteen kannattaakin panostaa huolella. Monet työnantajat ovatkin huomanneet että harmaat ja yksitoikkoiset kopperot ovat työtehon kannalta huono ratkaisu. Nykyään yhä useammin työntekijät itse pääsevät suunnittelemaan omaa toimistoaan, koska he siellä työskentelevätkin. 

Toimistojen viihtyisyyttä on parannettu työtehon kasvattamisen lisäksi myös varsinkin luovissa ammateissa inspiraation lisäämiseksi. Erilaiset ärsykkeet saattavat auttaa luovuuden lisäämisessä ja monikäyttöisyys esimerkiksi erilaisten projektien toteuttamisessa, joissa tarvitaan tilaa isommille mallikappaleille tai lavastukselle, mutta myös jos työt ovat usein projektiluontoisia ja työntekijöiden määrä vaihtelee projekteittain. Silloin on helpompi muokata osa toimistosta tiettyjen työntekijöiden käyttöön.

Taukohuone vai taukonurkka?

Kun aiemmin rakennettiin erillisiä taukohuoneita, nykyään usein rakennetaan toimiston yhteyteen erillisiä nurkkauksia, jotka ovat avaria, helposti saavutettavia ja kaikille yhteisiä tiloja, jonne on helppo kenen tahansa tulla, vaikka tekemään töitä ja syömään jotain samalla töitä tehden. Hyvin suunniteltu ja toimiva taukonurkkaus toimii myös toimistoa piristävänä elementtinä, antaen lisää avaruutta tiloihin. 

Monet nykyajan kodinkoneet ja pienet keittiövälineet on suunniteltu kauniisti ja mahdollisesti esimerkiksi suoraan pöydällä pidettäväksi. Näin kauniit esineet saavat tilan tuntumaan luonnollisemmalta, kauniimmalta ja selkeämmältä. Vedenkeitin lasikannulla on paljon kauniimpi, kuin muovinen vastaava. Myös kylmille juomille tarkoitettu Sodastream hiilihapotuslaite on vuosien varrella saanut kauniin designin ja soveltuu helpommin esillä pidettäväksi. Näin työntekijät voivat käydä tekemässä makunsa mukaista virvoitusjuomaa aina halutessaan.

Toimistotarvikkeita vai tarvikkeita toimistoon?

Monesti jokaisella on omassa työpisteessään paljon erilaisia toimistotarvikkeita ja ne vievätkin kohtalaisen paljon tilaa. Moderni ja avara toimisto mahdollistaa yhteisen toimistotarvikepisteen järjestämisen. Näin toimistotarvikkeita pitäisi olla riittävästi aina saatavilla, eikä kenenkään työpisteelle kerry turhaan ylimääräisiä työvälineitä ja tarvikkeita.